Menu

Theorie

Bij Rijschool RAVO bieden wij bij iedere rijopleiding een unieke online theorieopleiding aan. Deze kun je eenvoudig volgen via internet op de plek en tijdstip die jou het beste uitkomt. Voor het theoriepakket zijn de kosten € 50,-.

Wat zit er in het Theorie pakket?

Papieren theorieboek:
De complete verkeerstheorie onderverdeeld in 25 hoofdstukken. Na elk hoofdstuk volgt een handige samenvatting. De indeling is gelijk aan die van het CBR. Het theorieboek bevat daarnaast een basisbegrippenlijst en een complete verkeersbordenbijlage.

Digitale theorieboek:
Je krijgt toegang tot het digitale theorieboek. Het digitale theorieboek is exact gelijk aan het papieren theorieboek en is te gebruiken op elke moderne computer, tablet of smartphone.

Theorie-examens oefenen:
Met de bijgesloten kaart heb je 10 uur toegang tot het oefenen van theorie-examens. De theorie-examens werken identiek aan het officiële theorie-examen van het CBR. Na afloop van elk theorie-examen krijg je naast de uitslag ook een motivatie per vraag.

Het theorie-examen

Het theorie-examen moet je zelf aanvragen via de website van het CBR. Je kunt zelf bepalen wanneer en waar je het theorie-examen wilt doen. De wachttijd ongeveer 3-4 weken, bij het maken van de reservering moet je direct betalen met iDEAL.

Let op: je hebt een persoonlijke DigiD nodig om op jouw naam een theorie-examen te reserveren. Een DigiD aanvragen is makkelijk en gratis, maar kan vijf dagen duren. Hou daar rekening mee.

Zo kun je het theorie-examen aanvragen

  • Ga naar CBR.nl en log in met DigiD.
  • Kies ‘Theorie-examen reserveren’.
  • Volg de instructies op het scherm.
  • Je bepaalt voor welk voertuig je examen wilt doen, in welke taal, waar en wanneer.
  • Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je de kosten voor het examen direct online via iDEAL.
  • Daarna ontvang je via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
  • Tip: noteer gelijk je examendatum in je agenda en zet een herinnering in je telefoon.
  • Tip: je kunt op Mijn CBR altijd zien welke reservering je hebt gemaakt.

Wil je meer weten over theorie of over het theorie-examen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 0318 – 516 183 of ga naar contact, we staan je graag te woord.

Ga naar contact